Friday, December 5, 2008

the maid from the seberang sempadan..


ada la seorang manusia tok,nya tok,bekerja..nak madah nya sik ok,nang ok gilak sampe sa nak meluat n panas tahap goku super saiya no4 jak sa nanga nya..sapa manusia ya?jeng3 gonjeng gonjengz(ambik dari achika)..ya itu Bibik yg d rmh ku la..haha...sik krek pa nya,awal pagi dah nenga urg ngerepak pasal urg rmh sebelah..pa polah ku bila nenga?..ankat,padah nya,"boleh tolong diam sik?urg nak tdo tok"..tapi,ya la.sik nenga nya..haha..da pekak(kenyataan) kit.suara serabak rumah bak bau kentut lekak makan 10 bijik telo rebus..haha..bila dtg tengah hari,pa polah nya?mengeloh sambil melipat baju "haaaaAAAaaaH"dengan nada nyaring si penanyi aerosmith nerais time nya sakit tekak..aku?pa reaksi?da sik muka hanya sekadar hiasan aku lam post ku sebelom tok?ya la riaksi muka ku..mun nak ngeloh pun,boh la nyerin2...aura negative ya bah..negative..bila petang?nanga cita indon..pa reaksi ku?time ya,aku sik da reaksi...sbb?aku tgh layan nanga cita..haha...yang terakhir,time malam...nanga tv,ngn mak ku,cita pa?cita indon la..nok da iklan lagu "landen choco rolls".mak ku suka belagu lagu iklan ya,sampe aku pun ekot belagu juak p dgn twist ku pun.choco rolls jadi "landen coko lok"..haha..nasip jak nya sik belagu sama...nya pa polah?magin jak cam tok..emmm...da sik nanga singa laut kat zoo,nok pande molah persembahan...kedak ya la nya..pa urg ngela ya tek?aaa,meneyrap sambil kaki nya d goyang2..mejin jak,mejin...kakya pa reaksi ku?ku sms mak ku madah"mak,gaya anjing laut dah kelua"..mak ku balas pa?"bait jak sik da ball pake nya balance kat idong nya..reaksi aku?HAHAHAHAHAHAHA...aku da masalah ngn urg indon?sik da la..aku da masalah ngn nok sorang tok jak...apahal?sbb no 1.nya rasa nya tek bagus bena.no.2 anak nya nang bagus,bait baruk umo 8 bln.. no.3 nya ajak betol.no.4 sa terer masak dari mak ku,p nyaman gik masak ku pun..no.5 bait d depan semua org,p jaik d belakang urg.no.6.nya madah aku sik da emosi.haha..eomsi la aku tok.ngumpat nya lam blog aku..haha.no.7.madah aku sik beradab.cth la.bila aku nak nait atas,nya gurin kat kaki tangak,tdo,so,aku madah mtk lalu lok,nya lalu molah muka sik puas ati,kakya komplen mdh ngn mak ku,aku sik beradap limpas nya.ne nak molah,mun rmh aku tok da lif tek,sik juak ku nak melimpas,dah tauk ya satu2nya tangak pake nait atas,boh la gurin sia.duh!,,no.8.jemo baju kain kat lua rumah,kat dpn keta ku..tok juak sigek,nya tauk aku akan kelua,pa la salah nya jemo kat sebelah nun,mak aku blt kerja tgh ari bah.dah kita aleh dak ala baju kain,da nya gago juak embak muka naga nya ngaleh baju kain..aku juak salah.no.9.madah cita urg puteh tok maksiat banyak.sak jak cita nok tanga nya ya da juak unsur maksiat..ngek.last but not the last of her never ending quest of making me so negative in the morning,afternoon,evening n night,or in short no.10.da jak komplen urg rmh ku meli pake makan..ada jak,sik pernah sik da,nang ada jak.aku gik sik komplen bpk ka mak ku beli pa ka pake makan.haha.mun aku nak madat gik,dapat,p ya la malas sa nyawa ku...haha..ckp la kerepakan ku tok..hehe..so basikly pa nak ku sampaikan sitok,PEMBANTU RUMAH AKU TOK NANG TAHAP PERFECT....haha..perfect bold nuts patong gundam aku..haha...

p/s: lega juak pat luah..haha..AuuuMmmmmMMmm!!!(,aum pis,aum)..

3 comments:

khairul onggon said...

Ya rabbi... 1st time ku maca urang merepak 'pjg berjela' sik berenti-renti. Mcm sekda fullstop jak ayat post tok hehehe..

Sib bait ada Gundam ya.. suruhnya polen maid ya.. kikiki

Rusty said...

haha...yah...haha,,mun nak d sambung gik ya,nang sik abis...haha...

Nerd said...

Made of Honor ka din?