Wednesday, January 5, 2011

Yo!konoYaro!..Some people just...malas ku nak nyumpah...




su'up dudes n lady dudes...now,as i stated in my last post here,i was at my kazen wedding.but itu cerita paginya..ahaha..ini pulak post cerita petang pulak..err..why i'm typing in BM?oh,yeah,right..i saw from the world counter on the right side of my blog,that not only i got reader from kch,i got reader from KL,so just in case they don't understand my sarawakian word,i write in BM baku...ahaha...dan saya juga menulis dalam bahasa BI sbb ada jugak org dari Jepun sesat ke dalam blog saya ini..x ku tauk sine datang sidak jepon indah ke blog tok ka.ada juak datang dari negara ku x pernah dengar pun.tapi saya akan menulis dalam blog ini dengan bahasa ikut mood saya..so,if u don't understand or x paham ngn apa nok d tulis aku tok lam macam2 bahasa,please know that i'm truly sorry for the inconvenience.. =)...aihhh..alu melelat agik aku tok tek..maka nak kelaka pasal what happened on last sunday afternoon....so,anyway,petang itu saya pergi ke DUN utk sesi TT GKCS(Gerakan K-cars Sarawak).So,nak di jadikan cerita,tgh lepak2,huha2 cakap2,ada la seorang manusia ni,tgh "poret" in iban dgn kawan2 nya.apa yg di poret mereka?..well they are talking shit about my friend car that is not mod at all..macam2 la d padah sidak ya,moto ya jaik la,x boleh begambar sama ngn moto lain la.yang best nya nak,Empunya kereta ya,ada x jauh dari sidak ya.jadi nya dengar jak la sidak ya badmouthing kereta nya..bait jak nya tok x jenis nok alu sound kinek2,jadi sabar le kwn saya ni kereta dia kena badmouth...What's wrong having a non-mod externally car?.is it not a car?...dude,common la,if a car is mod outside and still look like baik x payah mod car even if the item on the car is "rare".then what's the point?.so,don't la mengata org dlm bahasa igt org x paham..next time want to say bad thing to someone,please use a language that even rajah brook x paham..like post aku tok..ahaha...org putih maca tok kompom sidak ya tegaruk2 kdk maca document sulit jak...ahaha...so,anyway the one yg caci kereta kawan ku tu,dah la perempuan,tumpang pun kereta BF die.tu pun nak bangga with her BF car...cakap kereta BF die cantik la bla bla bla...eleh,lagi setakat kereta BF die tu yg die beli dari org lain siap2 dah macam tu,wat pe?..banding with my friend ori kenari yang die sendiri pilih enjin kat kedai half cut n tune DIY.tu baru la class bro..baru la bangga with your own car..not like some "Fast Food"car...ahaha..even my car,i choose the engine,lerai kereta,cabut enjin lama dan pasang enjin baru dgn bantuan kawan ku mechanic dan ada la lam 3 orang gik nolong aku molah moto ya..ya baruk puas hati..p berapa org jak tauk aku polah kereta ku ngn keringat ku pun.x juak ku jajak cerita ya bila temu ngn urg.mun urg nanyak baruk ku madah.ya pun ku padah apa nok sidak mok tauk jak la.. (= ..wat pe nak riak kan?..baik diam diri je..ya ku malas ku ngerepak,alu panjang jak cerita ku tek..ahaha...so,jgn la talk lawa sbb ada moto cantik mengata moto org yg ori .don't judge a car by it's outside look,judge it by what's lay inside the engine bay... ^^
so,gambar2 ada di bawah..ahaha...


p/s: hari ini saya buka FB saya kembali dan saya had a great time "there",got a bad news n a good news...huhuYey!haha(ketawa sedih campor gembira campor ketawa.i felt that my heart just stop for a while when the bad news hits me,then revive after hearing the good news..damn..so,anyways next post i shall revield why i went away from my FB.so see u dudes n girl dudes inmy post entitle"HUHU"YEY!"HAHA..-"C",Who am i to you? VS "I'm starting to like u"-

3 comments:

BSI-BSR-VIVIAN said...

mintak tampar mulut mpuan ya..haha
mok nganok pun berpda2 ckit la..

eh..mun kelisa masih kuar brand new, memang kelisa pilihan hati kmk rather than viva elite..tp apakan daya...jodoh tiada...[alu tune lagu pulak...]

Rusty said...

ahaha...ya la tek..sukati nya jak anok moto urg..sayang da jak ooo..coba la polah kelisa elite ka nak..sbb kelisa time tok nang masih d carik urg la...

BSI-BSR-VIVIAN said...

nang byk org carik kelisa..save fuel juak org madah..sigek gik..nya kedak mini cooper..[sikpat cerik mini cooper...beli kelisa pun jadi..]