Sunday, July 12, 2009

let's talk RTM...How suck it is..

pernah sik ktk urg,tgh tido nyenyak2,tiba2 terdengar d telinga yg sensitif pada awal pagi suara pembaca berita membaca skrip berita d depan mata nya.apabila suara nya menyusuk ke gegendang telinga,otak tiba2 rasa sangat bengang menyebabkan muka berubah menjadi masam?..well,tok terjadi dgn aku pagi tdk..nyaman da jak tdo,tang tiba2 bunyi nada suara seorang lelaki pertengahan umur masuk ke telinga ku..dah la maca berita alun flat.urg maca fakta pun gik da up n down alun nya.nya sik..nang maca flat.mcm urg nak mecah record dunia lam pembacaan beterusan tanpa menarik nafas selagi nyawa kau la..sungguh aku tdo make headfon,lepas juak suara nya.jahanam suara ya..lalu la aku terbangun dgn muka stress,kakya ku ngadap tv ya nanga muka nya.kali nanga nya,nang sah la maca skrip.palak nang sik toleh2 lagik kedepan..dude,apa kebenda nok d baca kau ya?sigek benda ku sik paham..ngak ku dapat nangkap,nya muji najib.lagik la tegang rasa muka.mun ktk urg rasa nak bangun pagi dgn tenang aman dan damai,or memulakan hari dgn happy,jgn bukak TV1 awal pagi,stress aku madah,stress..gus ku mukak rancangan seseme street jak.gik da happy ku nanga big bird...

P/S : RTM,bila la nak upgrade,tok dah 2009...madah ada perubahan,sama jak tanga ku.lagu "final countdown" jak pake..RTM SUCKS!!!!SESAME STREET RULE!!!

3 comments:

[h]einsen said...

haha mna ya..dari kecik sampe ke ku bsr tok sama jak..padah dah upgrade mcm2 tp agik juak ketinggalan..

Rusty said...

berubah ngekot gaya urg tua moden jak,ada la...haha

adzzha said...

sebagai contoh.. tahap rtm upgrade sama macam tahap tv3 8 tahun yang lepas..

tv1 sucks.. tv ngampu!