Thursday, November 20, 2008

how is it to be a good friends?...

lama sudah aku berkawan,lama sudah aku d kawan..here is what i think how to be a good friend..nombo 1,terimak nya seadanya.gine ya?mun nya suka nyelak ka guro kasa ka,just go with the flow.aku da duak tiga urg kwn ku kedak ya...haha...mun sidak nak meng-pak,leh lapset.but aku ambik ya sebagai guro jak.mun sik tahan?buat derk jak.tetak jak.haha.bkn sik pernah kenak pak sampe pedap.aku pun solution?mun sa panas membara,ku pak balit,kakya ku anok nya balit.esok,sik nya pak benda sama.think of it as a joke,not an insult..haha..sometime nang sik pat d pedo la pa nok d pak ya makan hati juak.p ne nak molah,kita bekawan.mun sa sik mauk kawan,boh d rapat dari dolok gik..haha..nombo 2.mun da tedengar dari urang kwn ya anok aku,aku tanyak .sik kan la nak bekelaka sigek meja sik pat?pa la salah kwn sampe sik pat nak embak kelaka.sik besa ne la sarawak tok,kch tok,esok lusak betemu juak..haha..nombo 3.kdg2 kawan tok sik pat nak nerimak tego direct.mudah nak kecik ati.mudah nak manas.nok nombo 3 tok la payah sikit.aku pun kdg2 sik pat juak nak nego direct.p mun dah pedap,tego direct tapi dgn betol la.ada point.sik kan nak shoot and ask question later nak?benda kedak tok la nyuruh kwn jadi lawan.bukan sapa2 salah,tapi "Misunderstanding"yg salah sebenarnya.mun nak cakap pasal kwn tok,sik semua kawan kita dapat di kawan oleh kawan kita.camne ya?kedak tok,si A kawan ngn si B,si A embak si B lepak ngn si C,bila dah lepak,si B tok sik sama palak ngn si C.camne nak molah?dah sik sama palak.sik nya dapat d paksa.bkn sik mauk,dah sik pat,ne nak molah.ya juak la nyuruh salah sanka.nombo 4.apa benda nok d kelaka oleh kawan,stay antara kawan jak.jgn nak d padah ngn urg lain mun ya boleh effect kawan kita.conclusion aku,bekenalan rami2,bait jak ngn urg bnyk2,mana nok sik di suka ya,simpan lam ati jak,mun mauk madah sik suka pun,tanga sapa yg di padah pasal sik suka ngn seseorang.bkn back stabbing,p just meluah jak.

p/s : tok adalah pa aku rasa mun berkenaan pasal kawan.so,mun sapa2 kawan2 ku,rasa kenak anok,palat or aku tok menyinggung hati ktk urg,aku mtk maaf.kdg2 aku tok direct gilak..haha..n kadang2 aku tok terlebih guro.haha..

4 comments:

farah.marzuki said...

fahammmmmm kamekk aih. mcm ya lah. ada group of frens tok, sik sama laenn ngn group of frens tok. ne nak ajak kluar sama. berbelah bagik gik nyawa bila duak2 ajak time sama. leput mikey. kluar ngn sorg, takut sorg kecik ati. gia bah ohhhhh.. susahhh oo!!!

adzzha said...

sapa itu... aku kah dude? hahahaha

Tempat gamba dan kerepakkan Rusty said...

farah - ya la tek.haha.sik sama palak.haha..mun terpaksa mileh ya nuruh heng palak..paksa mdh sorang sik pat kelu ngn nya.

azzha - bkn kau la..dude.haha

....xx said...

bena padah kau!!!!! bencik na aku, tunggu sampe ku nemu biak ya!!!keke~

hidup ini memang PALAT, tapi esok masih ada... 'KAMI'

Suroh kau YANG BENAR maca tok, keke~